Fransk omelett

Lagt til av Frode • Delt

Ingredienser

til to personer: 4 egg gressløk smør ost salt (hvit) pepper

Sånn går du frem

Pisk eggene med visp i en bolle. De skal bli en homogen masse. Vi skal ikke slå inn luft. Varm en stekepanne til medium til medium-lav. Tilsett 1 ss smør. Smelt forsiktig. Når det er varmt nok vil det dannes noen bobler. Hell i eggene og krydre med salt og pepper i panna. Umiddelbart begynn å rist pannen rundt og rør så det ikke dannes klumper, og eggene varmes jevnt. Bruk slikkepott til å røre og skrape ned det som havner i kanten så det ikke stekes fortere enn resten. Når klumper begynner å dannes og det fortsatt er bittelitt flytende egg, la den stå på plata ca ett minutt. Legg ost over omeletten i en rett linje i midten. Start å rull omeletten, etter første brett, tilsett en ss smør for å gjøre det enklere. Flytt omeletten til en tallerken. Coat med smør og ha salt over. Og gressløk.