Fransk omelett
Ingredienser
til to personer:
4 egg
gressløk
smør
ost
salt
(hvit) pepper
Sånn går du frem
Pisk eggene med visp i en bolle. De skal bli en homogen masse. Vi skal ikke slå inn luft.
Varm en stekepanne til medium til medium-lav. Tilsett 1 ss smør. Smelt forsiktig. Når det er varmt nok vil det dannes noen bobler.
Hell i eggene og krydre med salt og pepper i panna. Umiddelbart begynn å rist pannen rundt og rør så det ikke dannes klumper, og eggene varmes jevnt. Bruk slikkepott til å røre og skrape ned det som havner i kanten så det ikke stekes fortere enn resten.
Når klumper begynner å dannes og det fortsatt er bittelitt flytende egg, la den stå på plata ca ett minutt.
Legg ost over omeletten i en rett linje i midten.
Start å rull omeletten, etter første brett, tilsett en ss smør for å gjøre det enklere.
Flytt omeletten til en tallerken. Coat med smør og ha salt over. Og gressløk.