
Oi Muchim (koreansk agurksalat)
Ingredienser
TODO: lage alternativ uten sesamting?
1 agurk (~300 g), skivet på skrå, litt over 1 cm tykke
8 g gochugaru
6 g salt
5 g sukker
30 ml risvineddik uten tilsatt smak
1 ts fiskesaus
1 hvitløksbåt, presset eller finhakket
30 ml sesamolje
1 ss ristet sesamfrø
Sånn går du frem
I en medium stor bolle, bland agurk, gochugaru, salt og sukker.
Med rene hender, masser agurkbitene, så de blir dekket av krydderet, og til gochugaruen får en litt lysere farge, ca. 1 minutt.
Legg agurken i et dørslag som du putter oppi bollen. Klipp en bit bakepapir til å dekke agurken og legg noe tungt over den for å klemme den ned. La stå i 30-60 minutter.
Pisk sammen risvineddik, fiskesaus og hvitløk. Pisk hele tiden og bland sakte inn sesamolje til en emulsjon.
Når agurken har stått en stund og mistet vann, fjern vekten og kast bakepapir. Med rene hender, klem på agurkene for å kvitte deg med overflødig veske. Kvitt deg med vannet fra agurkene, og bland sammen emulsjonen og agurkene godt.
Rist sesamfrø, og rør inn 🤗