Marcella Hazans spaghetti
Ingredienser
⭐️ 2 bokser hele tomater, eller 1 kg tomater
80 g smør
1-2 løk, skrelt og delt i to
Spaghetti
Parmesan
Salt
Sånn går du frem
Putt tomatene, smør og løk i en gryte og salt.
Kok på lav varme i 1 time uten lokk. Her kan du dekke delvis med lokk hvis du har tenkt å koke lengre enn én time for å kontrollere veskereduksjon underveis.
Mos de største tomatbitene, og rør hver halvtime.
Smak til at sausen er passe salt.
Kok spaghetti når sausen nærmer seg å bli ferdig.
Hvis du vil kan du fjerne løken fra sausen nå, men det er helt greit å beholde den.
Bruk litt av pastavannet for å gjøre sausen tykkere og gi den konsistensen du ønsker.
Sil av vannet og rør spaghettien inn i sausen.
Server med parmesan
Vel bekomme!
Tips: Sausen får en dyp umamismak, så dette er ikke nødvendig i det hele tatt. Men det er godt å bruke røkt salt for en ekstra smaksdimensjon.
Søkeord: Umami, lettvint, ingen sære ingredienser, vegetar, rimelig, pasta, italiensk