Marcella Hazans spaghetti

Lagt til av Frode • Delt

Ingredienser

⭐️ 2 bokser hele tomater, eller 1 kg tomater 80 g smør 1-2 løk, skrelt og delt i to Spaghetti Parmesan Salt

Sånn går du frem

Putt tomatene, smør og løk i en gryte og salt. Kok på lav varme i 1 time uten lokk. Her kan du dekke delvis med lokk hvis du har tenkt å koke lengre enn én time for å kontrollere veskereduksjon underveis. Mos de største tomatbitene, og rør hver halvtime. Smak til at sausen er passe salt. Kok spaghetti når sausen nærmer seg å bli ferdig. Hvis du vil kan du fjerne løken fra sausen nå, men det er helt greit å beholde den. Bruk litt av pastavannet for å gjøre sausen tykkere og gi den konsistensen du ønsker. Sil av vannet og rør spaghettien inn i sausen. Server med parmesan Vel bekomme! Tips: Sausen får en dyp umamismak, så dette er ikke nødvendig i det hele tatt. Men det er godt å bruke røkt salt for en ekstra smaksdimensjon. Søkeord: Umami, lettvint, ingen sære ingredienser, vegetar, rimelig, pasta, italiensk