
Spaghetti Bolognese
Ingredienser
Spaghetti, spaghettini eller tagliatelle
1 boks skinnfrie, hele tomater
2 ss tomatpure
2-3 gulrøtter
1 stor løk
4 fedd hvitløk
250 g kjøttdeig av storfe
150 g sideflesk av svin eller pancetta
1 laurbærblad
3 kashmirchili, tørket
Olivenolje
Salt
Pepper
Ikke nødvendig, men godt
1 ss ketchup
1 ss soyasaus
Kylling, okse, eller grønnsakskraft
Røkt salt
Smør (tilsett mindre salt ellers i oppskriften hvis det er saltet smør)
Topp med:
Parmesan
Basilikum
Sånn går du frem
Del sideflesk i 1 cm terninger
Stek til fettet smelter, ta ut terningene men behold fettet til å steke løk og gulrøtter i, når løken nesten er gjennomsiktig og myk og gulroten mør, tilsett salt og pepper, ha i presset/hakket hvitløk og stek i 1-2 min til
I en dutch oven, stek kjøttdeig i litt olivenolje
Bland inn løk, gulrot og sideflesk i gryta, og tilsett tomatpure, stek i 2 min.
Tilsett tomater, laurbærblad, kashmirchili, ketchup, soyasaus, kraft og smør. Småkok i 1 time
Kok pasta i saltet vann
Server og mokk innpå : D