Paneer

Lagt til av Frode • Delt

Ingredienser

2 liter helmelk 4 ss klar eddik (du kan også bruke saften fra 2-3 sitroner) Bra, men ikke nødvendig: 1 ts svart pepperkorn ½ ts spisskuminfrø

Sånn går du frem

Hell melka i en kjele og sett på varme. Når den koker, skru av varmen. Tilsett eddik, start med 3 skjeer, og bruk mer hvis det er nødvendig for at melka skiller seg ordentlig. Rør rundt, og la den stå i 3 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle i et dørslag og hell over den skilte melka. Hell av vannet, stram håndklet og press ut vannet. Legg noe tungt oppå osten og la den ligge i 15-20 minutter så alt vannet går ut. Din paneer er nå klar til å brukes : ) Hvis du ønsker en fastere konsistens, legg den i kjøleskapet i minst 2 timer før bruk. Se også: https://www.foodandwine.com/recipes/homemade-paneer-with-indian-flavors https://www.thekitchn.com/how-to-make-paneer-cheese-in-30-minutes-cooking-lessons-from-the-kitchn-57008