Ingredienser
2 liter helmelk
4 ss klar eddik (du kan også bruke saften fra 2-3 sitroner)
Bra, men ikke nødvendig:
1 ts svart pepperkorn
½ ts spisskuminfrø
Sånn går du frem
Hell melka i en kjele og sett på varme. Når den koker, skru av varmen.
Tilsett eddik, start med 3 skjeer, og bruk mer hvis det er nødvendig for at melka skiller seg ordentlig.
Rør rundt, og la den stå i 3 minutter.
Legg et kjøkkenhåndkle i et dørslag og hell over den skilte melka. Hell av vannet, stram håndklet og press ut vannet. Legg noe tungt oppå osten og la den ligge i 15-20 minutter så alt vannet går ut.
Din paneer er nå klar til å brukes : ) Hvis du ønsker en fastere konsistens, legg den i kjøleskapet i minst 2 timer før bruk.
Se også:
https://www.foodandwine.com/recipes/homemade-paneer-with-indian-flavors
https://www.thekitchn.com/how-to-make-paneer-cheese-in-30-minutes-cooking-lessons-from-the-kitchn-57008