Birria Taco

Lagt til av Frode • Delt

Ingredienser

700 g høyrygg av okse ⭐️ Tortilla Ost Tomater 2 gul løk 1 rødløk Frisk oregano Laurbærblad Hvitløk Chili Oksekraft (eller annen kraft) Hel spisskumin Tørka chili (f. eks. Guajilo og Habanero) Pepperkorn Salt Olivenolje Server med f. eks. salsa, rømme og hot sauce

Sånn går du frem

I en dutch oven, stek høyrygg i olivenolje på ganske høy varme så den får en fin og maillard esque overflate. I en tørr panne, toast løk, tørka chili, spisskumin, pepperkorn til det får fin farge og lukter godt. Bland dette med kjøttet og tilsett tomater, hvitløk, chili, laurbærblad, kraft, salt og 1 liter vann. Stek med lokk på varmluft 175°C i 3 timer. Ta høyryggen ut av kjelen, la den kjøle seg ned litt før du plukker den fra hverandre. Lag tilbehøret du ønsker. Ta ut laurbærblad og ev. andre ting du ikke vil ha i sausen, og kjør den med en stavmikser til en saus. Varm en stekepanne, ta en tortilla, smør saus på begge sider og ha ost, høyrygg, syltet løk og urter og mer ost, brett til en halv. Stek på begge sider til den blir crispy. Server med sausen til å dyppe i : D