Birria Taco
Ingredienser
700 g høyrygg av okse ⭐️
Tortilla
Ost
Tomater
2 gul løk
1 rødløk
Frisk oregano
Laurbærblad
Hvitløk
Chili
Oksekraft (eller annen kraft)
Hel spisskumin
Tørka chili (f. eks. Guajilo og Habanero)
Pepperkorn
Salt
Olivenolje
Server med f. eks. salsa, rømme og hot sauce
Sånn går du frem
I en dutch oven, stek høyrygg i olivenolje på ganske høy varme så den får en fin og maillard esque overflate.
I en tørr panne, toast løk, tørka chili, spisskumin, pepperkorn til det får fin farge og lukter godt.
Bland dette med kjøttet og tilsett tomater, hvitløk, chili, laurbærblad, kraft, salt og 1 liter vann.
Stek med lokk på varmluft 175°C i 3 timer.
Ta høyryggen ut av kjelen, la den kjøle seg ned litt før du plukker den fra hverandre.
Lag tilbehøret du ønsker.
Ta ut laurbærblad og ev. andre ting du ikke vil ha i sausen, og kjør den med en stavmikser til en saus.
Varm en stekepanne, ta en tortilla, smør saus på begge sider og ha ost, høyrygg, syltet løk og urter og mer ost, brett til en halv. Stek på begge sider til den blir crispy.
Server med sausen til å dyppe i : D