Palak Paneer

Lagt til av Frode • Delt

Ingredienser

200 gram spinat 1 chili 2 løk 5 fedd hvitøk 25 g smør 1 dl matfløte Paneer (eller cottage cheese) 1 ts gurkemeie 1 ts spisskummen 1 ts garam masala Lime 2 ss olje Ris Salt

Sånn går du frem

Kok opp vann til ris, ha i ⅓ teskje gurkemeie når vannet koker og du har i risen. Fres spinaten i en stekepanne til den faller litt. Kjør spinat og chili til en glatt purè i food processor eller med stavmikser. Ha olje i stekepanne og stek løk til den begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitløk og ha i en 1/2 teskje gurkemeie og malt eller hele spisskummenfrø. Stek i par minutter til. Bland inn spinat, garam masala og salt. La det koke i omtrent 3 minutter på medium varme. Tilsett fløten og smør og skru ned til lav varme. La det putre i 4 minutter til. Ha i oppskåret paneer, la den putre i 4 minutter. Topp med limezest : ) nam Advarsel! dette er mektig