Palak Paneer
Ingredienser
200 gram spinat
1 chili
2 løk
5 fedd hvitøk
25 g smør
1 dl matfløte
Paneer (eller cottage cheese)
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
Lime
2 ss olje
Ris
Salt
Sånn går du frem
Kok opp vann til ris, ha i ⅓ teskje gurkemeie når vannet koker og du har i risen.
Fres spinaten i en stekepanne til den faller litt.
Kjør spinat og chili til en glatt purè i food processor eller med stavmikser.
Ha olje i stekepanne og stek løk til den begynner å bli gjennomsiktig.
Tilsett hvitløk og ha i en 1/2 teskje gurkemeie og malt eller hele spisskummenfrø. Stek i par minutter til.
Bland inn spinat, garam masala og salt. La det koke i omtrent 3 minutter på medium varme.
Tilsett fløten og smør og skru ned til lav varme. La det putre i 4 minutter til.
Ha i oppskåret paneer, la den putre i 4 minutter.
Topp med limezest : ) nam
Advarsel! dette er mektig