Pasta puttanesca
Ingredienser
4 ss olivenolje (helst extra virgin)
3-4 sjalottløk
5-6 hvitløksfedd
10-15 kalamataoliven (ta ut sten)
3-4 ss små kapers
1 boks passata (finmost tomat)
Chilliflak
Salt
Bladpersille
Sånn går du frem
Finhakk løk og hvitløk, og ha det i en panne sammen med olivenolje og en klype salt. La det surre på medium varme, det skal ikke svi seg.
Mens blandingen står og godgjør seg, rensker du oliven, og grovhakker de og kapers. Ha begge deler oppi olivenoljen sammen med en raus klype chilliflak, og la det surre i et par minutter, før du har oppi tomat. La det koke opp, og småputre i gjerne ti-tolv minutter. Smak til med salt, og finhakk bladpersille som røres inn rett før servering.
Dette er en type saus som ikke serveres ved siden av eller oppå pastaen, men rørt inn i pastaen – gjerne sammen med litt av kokevannet for ekstra stivelse i sausen.