Rigatoni med salsicciasaus
Ingredienser
400 gram rigatoni, eller annen kort pasta
200-300 gram Salsiccia
2 stk hvitløksfedd, finhakket
4 ss tomatpuré
1-2 ss hvitvinseddik
3 dl kremfløte
1 håndfull basilikumblader, revne
Olivenolje
Parmesan, finrevet, til topping
Salt
Sånn går du frem
Press kjøttet ut av pølseskinnet. Stek kjøttet i en panne med litt olje, på samme måte som du ville stekt kjøttdeig.
Ha i hvitløk og stek videre i et par minutter.
Rør inn tomatpuré, hvitvinseddik og kremfløte. Kok opp, skru ned varmen og la det simre rett under kokepunktet mens du koker pastaen.
Kok opp en romslig kjele med godt saltet vann. Vannet skal smake sjøvann.
Kok pastaen til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør pastaen godt inn i sausen. Rør inn litt pastavann hvis du synes sausen virker for tjukk.
Ha i basilikum og smak til med salt.
Topp med olivenolje og parmesan.